Iets kleins kan zo groot zijn


Elke dag heb je ongelooflijk veel interactie met anderen. Woorden, gebaren, blikken, aanraking….van alles! Het tweede element om stortingen te doen op de emotionele bankrekening zijn de details in je interactie. Die maken namelijk een groot verschil. Ik noem het bewust interactie. Want zelfs als je door de straat loopt en even knikt naar die onbekende, is dat ook interactie. Wellicht denk je er niet over na, maar stel je het volgende eens voor:

Die onbekende die je groette, heeft thuis een heel naar gesprek met zijn partner gehad. Ze zijn tot de conclusie [...]

lees verder →


Begrijpen en begrepen worden, eitje toch?


In een eerdere blog schreef ik over de emotionele bankrekening. De eerste manier om je te helpen de bankrekening positief te krijgen en houden is de ander begrijpen. Nou eitje toch? Wordt dus een kort verhaalwink. Maar is het echt zo makkelijk? Ik schets een situatie die veel gescheiden mensen vast bekend voorkomt. 

Je ex belt je. Hij vraagt of jij de kinderen met de intocht van Sinterklaas wilt meenemen. Het is eigenlijk niet jouw weekend en je had al plannen met vrienden en hun kinderen gemaakt. Je zegt hem dat je even moet schakelen. Op [...]

lees verder →


De bankrekening en je familie


Hè..denk je misschien? Wat hebben die twee met elkaar te maken? Meer dan je denkt. Meer dan de helft van de conflicten binnen families, gaan over het verdelen van de erfenis. Dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Je kunt ook gewoon kijken naar 20 afleveringen ‘ Het Familiediner’, en je komt tot dezelfde conclusie ;)

Maar is dat wel echt zo? Begint het echt pas bij het verdelen van de centen? Nee, geen enkel testament is bestand tegen de kracht van de emotionele bankrekening (Stephen Covey),  tussen familieleden. Het saldo op de emotionele bankrekening kan [...]

lees verder →