LEF & Marjolein

Lef betekent moed hebben. Als je ergens bang voor bent heb je lef nodig om het toch te doen. Oorspronkelijk komt het woord vanuit het Hebreeuws ‘lev’ en betekent het hart. Leven vanuit je hart. Lef met Lev, daar helpt LEF je bij.

Nu wat meer over wat mij LEF geeft. Mijn naam is Marjolein Vloedbeld. Ik ben mediator en expert op het gebied van leren en ontwikkelen. Ik werk graag binnen een familiesituatie omdat deze sterke band voor altijd blijft bestaan. Mijn passie ligt in het ondersteunen van families waar ruzie is en het gesprek dan te begeleiden om meer inzicht en begrip in elkaars situatie te krijgen. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de gehele familie en hun verhalen, zodat deze verhalen begrepen kunnen worden en het verhaal van de toekomst een fijne is.

Ik woon sinds 2014 in Zwolle samen met mijn lieve vriend en twee stiefkinderen. Een stiefgezin kan soms voor heel vervelende situaties zorgen. Bij mij is het tegendeel waar! Ik haal er veel plezier, geluk en mooie momenten uit. En in mijn optiek komt dit doordat papa, mama, stiefvader en stiefmoeder (ik dus ;)) naar zichzelf & elkaar luisteren, het lef hebben om behoeften uit te spreken en zo in verbinding staan. Dit gaat overigens ook niet altijd vanzelf en vereist lef en mededogen van alle partijen. Zo bereiken we voor onszelf, maar ook voor de kinderen, het beste!

Omdat ik families graag ondersteun, hier ook iets over de oorsprong van mijn familie. Dit zegt namelijk iets over mijn blik op de wereld. Mijn vader is zijn leven lang werkzaam geweest op de bouw en gaf de laatste 10 jaar voor zijn pensioen les aan jongeren die dit vak gingen uitoefenen. Mijn moeder is toen ik een jaar of 16 was weer een opleiding gaan volgen tot verzorgende. Wat een lef dat zij toen haar hart heeft gevolgd!  Ik heb ook nog een 8 jaar oudere broer. Mijn ouders en mijn broer hebben mij altijd geleerd mijn eigen keuzes te maken, fouten te mogen maken & vooral respect en begrip voor de wereld om je heen te hebben en dus écht te luisteren. En met deze kernwaarden beoefen ik mijn vak!

Ik wist ook door die opvoeding dat ik graag iets voor andere mensen wilde betekenen. De afgelopen jaren heb ik als psycholoog & leer- en ontwikkelexpert, mensen helpen groeien. Groeien op persoonlijk vlak, maar ook complete teams en afdelingen helpen groeien. En dat is nodig als je een conflict hebt; groei en ontwikkeling! Ik ben me in 2017 gaan specialiseren in dat conflict en ben ik de opleiding tot (familie)mediator gaan doen. Maar ik had ook nog een andere drijfveer.

Helaas was niet alles in mijn familie rozengeur en maneschijn. Ik ben ook ervaringsdeskundige op het gebied van conflict binnen mijn familie. Binnen de familie van mijn moeder heerst al jarenlang een conflict. Zelfs zo erg dat broers en zussen geen contact meer met elkaar hebben. Er zijn hele nare dingen over en weer gezegd en gedaan. Ik heb dit proces van dichtbij meegemaakt en gezien wat het doet. Het levert pijn op, verdriet, mijn moeders zelfvertrouwen nam af, maar bovenal het geluk in het leven. Het heeft niet alleen invloed op haar, maar ook op haar man en ons als kinderen. Het breekt me om mijn moeder zo verdrietig, boos en machteloos te zien. In dit geval moet zij het echt zelf oplossen of accepteren, maar wat ik kan doen, dat doe ik! En dat begint bij luisteren. Luisteren naar haar verhaal en haar verdriet. En dit samen een plek kunnen geven of kijken wat ze hier nog mee wil. Dat onderzoek is mooi en lastig tegelijk. Zij komt immers ook uit een andere generatie waardoor wij meer moeite moeten doen om elkaar te ‘verstaan’.

In 2018 heb ik daarom LEF mediation opgericht. LEF biedt online en offline hulp voor families met ruzie die een oplossing willen. Zo kan ik op een laagdrempelige en flexibele manier ondersteuning bieden aan jouw situatie en jouw vraag.