Waarom moeilijk scheiden

als het ook met LEF kan?

 

Scheiden, hoe doe je dat?

Een echtscheiding is de start van een emotionele periode in. Het huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingsverband wordt beëindigd, er is verdriet om het verlies. Tegelijk wordt een nieuw leven opgebouwd, een leven zonder de vertrouwde ander. Het is een periode van emotionele verwarring, opluchting, verdriet, pijn, schuldgevoel, boosheid en/of verwijten. 

Naast alle emoties moeten er keuzes gemaakt worden. Hoe verdeel je de zorg voor de kinderen? Waar ga ik wonen? Moeten we het huis verkopen? Hoe regelen we de boel financieel? Ook een nieuw leven opbouwen vergt de nodige inspanningen. Kortom een scheiding zet het leven volledig op zijn kop.  Zekerheden vallen weg, schuldgevoelens steken de kop op, financiële problemen dreigen en emoties spelen op. Een mediator kan jullie met al deze zaken op weg helpen. Kortom een periode die gekenmerkt wordt door hoge pieken en diepe dalen.

Als mediator breng ik zo nodig de communicatie weer op gang en wordt er naar elkaar geluisterd. Ik begeleid het proces en zie toe dat partners op respectvolle wijze toewerken van individuele belangen naar oplossingen die voor beiden aanvaardbaar zijn.

Gedurende de echtscheidingsmediation ligt de focus met name op het ontzorgen in alle stappen die gezet dienen te worden. Samen met partners en kinderen wordt er toegewerkt naar een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.

De kinderen en uit elkaar gaan

Gedurende de gehele mediation staan de kinderen centraal. Als mediator maak ik mij sterk voor de stem van het kind gedurende het echtscheidingsproces van zijn of haar ouders, om die reden worden kinderen uitgenodigd voor een gesprek als jullie dat willen, al dan niet samen met hun broertjes/zusjes of lotgenoten. 

Waarom kies je voor LEF Mediation?

  • Als jij en je (ex-) partner samen problemen willen bespreken en meningsverschillen uit de wereld willen helpen. Daardoor wil je het contact na de mediation behouden met elkaar en samen ouder zijn.
  • Je samen een snelle oplossing wil hebben die aansluit bij wat jullie willen
  • Als je op zoek bent naar professional met eigenheid. Ik ben Mfn register en familiemediator
  • Je overzichtelijk alle stappen van een scheidingstraject wilt doorlopen
  • Omdat je streeft naar gelijkwaardig ouderschap na de scheiding
  • Zodat je na de scheiding weet waar je aan toe bent op financieel gebied

Redenen om niet voor mediation te kiezen

  • Jouw (ex-)partner stemt niet in met mediation
  • Een van jullie beiden wil écht niet praten
  • De belangen van jou en jouw partner botsen te erg
  • Jullie zijn niet bereid zijn samen tot overeenstemming te komen

In deze gevallen is het raadzaam om beiden een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. In mijn netwerk kan ik je, indien nodig, doorverwijzen.

Wat kost scheiden samen met LEF Mediation?

Jullie krijgen altijd een gratis intakegesprek. Ik vind het belangrijk dat jullie mij kennen en je comfortabel voelen om met mij dit traject in te gaan. Ook kijk ik altijd of ik de beste partij ben om jullie te begeleiden. Neem daarvoor contact met me op. 

Voor mediation zijn er geen vastgestelde kosten. De duur van het traject en de frequentie waarin jullie mij als mediator raadplegen bepalen de uiteindelijke kosten. In een situatie zonder grote problemen wordt er voor een standaard mediationtraject tien tot vijftien (contact)uur gerekend. Gemiddeld kost een mediator 150 euro per uur (exclusief BTW). Deze kosten worden vaak gedeeld door beide partijen. Hier kunnen ook andere afspraken over gemaakt worden, die vastgelegd worden in de mediationovereenkomst, welke voorafgaand aan het traject opgesteld wordt. 

Wil je meer weten over LEF mediation en wie ik ben? Kijk dan bij Lef & Marjolein of neem gelijk contact op